24 Mayıs 2016 Salı

Köstebek nasıl bir hayvandır? Köstebek ve köstebekgillerin özellikleri, yaşamları, üremeleri, beslenmeleri ile ilgili bilgi.

Köstebek(Lat. Talpa) Böcekçiller takımının Köstebekgiller familyasına giren çeşitli böcekçil memeli hayvanlara verilen addır.
Uzun burnu, küçük gözleri, toprağı kazmaya elverişli küreğe benzeyen ve yanlara doğru açılan ön ayakları ve kuvvetli iri pençleri vardır. Adi köstebek Avrupa ve Asya’da yaşar. Dişi köstebek beş haftalık bir gebelik döneminden sonra 3-7 tane yavru doğurur. Oldukça obur bir hayvandır, her gün kendi vücut ağırlığından daha fazla miktarda solucan ve benzeri küçük hayvanları yer. Avladığı bu hayvanları yuvasına yakın bir yerde toprak yığınının altında biriktirir. Ekinlere doğrudan zarar vermez; fakat solucan ve böcek avlarken tüneller kazar. Siyah, kahverengi sarı ya da beyaz renkli olan postu kısa tüylü ve yumuşak olup kadife gibidir.
Köstebekgiller, (Lat. Talpidae) Omurgalı hayvanlardan Memeliler sınıfının Böcekçiller takımının böcekçil bir familyasıdır. Ön ayakları kazmaya uygun olan bu küçük hayvanların gözleri küçük bir deriyle örtülü olduğu için görevini yapamaz. Kulakları da tüyleri arasında gizlidir. İyi bilinen türleri: Köstebek desman, (Desmana mochata), tepeliköstebek (Condylura cristata).KÖSTEBEK ile ilgili görsel sonucu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder